Învățatul unei limbi străine este distractiv la orice vârstă

Învățatul unei limbi străine este distractiv la orice vârstă

Dezvoltarea educațională la vârsta adultă aduce numeroase avantaje în special învățarea unei noi limbi străine. Cu toate că în această etapă motivația de învățare scade perfecționarea abilităților lingvistice vă poate ajuta să avansați în carieră, să vă găsiți un nou loc de muncă sau chiar să vă continuați parcursul profesional peste hotare.

Pentru mulți dintre noi simplul gând de a reveni la practicile academice este aproape de neconceput și nu de puține ori am auzit replici precum: ”Sunt prea bătrân pentru a învăța o nouă limbă străină”,  „Am terminat cu învățatul și nu vreau să mă reapuc”, „Deja lucrez cu normă întreagă ar fi epuizant să merg la cursuri după job”.

Privite dintr-o anumită perspectivă toate aceste afirmații pot fi îndreptățite deoarece viața de adult nu este tocmai lipsită de responsabilități. Ca ființe umane învățarea se realizează pe tot parcursul vieții deși suntem tentați să o asociem doar cu perioadele de timp în care am fost la școală. A descoperi și învăța constant lucruri noi este o metoda prin care ne păstrăm creierul activ și tânăr iar participarea la cursuri de engleză online este percepută de creier ca fiind o activitate revigorantă precum este gimnastica pentru corp. Singura limitare este dată de curiozitatea și voința personală, însă, combinând învățarea cu distracția, vei alimenta motivația, iar creierul va lucra în favoarea ta și va absorbi informații noi precum un burete.

Pare de necrezut? Îți prezentăm în continuare 6 metode prin care învățarea este distractivă pentru adulți.

  1. Folosirea umorului

Integrarea momentelor de umor sau a aplicațiilor practice cu teme amuzante în timpul lecțiilor va ajuta procesul de învățare, va relaxa atmosfera din timpul clasei și va oferi participanților un boost de încredere. Cum ar fi să descoperi glume sau să participi la jocuri de rol la cursurile de limbă germană?

  1. Folosirea aplicațiilor și a dispozitivelor electronice pentru cursuri online de limbi străine

Învățarea cu pixul în mână face parte din trecut, aplicațiile digitale fiind înlocuitorii moderni. Smartphone-urile, tabletele sau laptopurile sunt cu noi aproape în orice moment, iar varietatea de aplicații și soft-uri pot ajuta ca învățarea să devină un proces distractiv. De exemplu, dacă sunteți interesat să învățați limba germană și vă înscrieți la cursurile Lingua Transcript, vă oferim posibilitatea de a parcurge modulele online, prin metode profesionale, cu provocări și teme diverse, pentru a vă menține motivat.

  1. Participarea la excursii și călătorii educaționale

Orice vacanță poate fi transformată într-o experiență educațională dacă alegi vizitarea unei țări vorbitoare de limbă germană, limbă engleză, limbă spaniolă sau orice limbă străină alegi să înveți. Această modalitate reprezintă o experiență fantastică de învățare pe care o puteți lua serios în calcul atunci când vă planificați vacanțele.

  1. Utilizarea tehnicii de învățare prin joc

Jocurile nu reprezintă o metoda de învățare doar pentru copii. Chiar și la adulți spiritul competitiv și bucuria jocului pot fi utilizate pentru a învăța mai ușor o limbă străină. Vei fi surprins cât de repede vei învăța în timp ce te distrezi la cursuri de germană online. Jocurile educaționale vă vor ajuta să învățați într-un timp mai scurt așa că este bine să alegeți cursuri de engleză online care pun accent pe învățarea prin joc.

  1. Identificarea comunităților de sprijin potrivite

Există comunități locale sau internaționale la care aderă indivizi cu interese și obiective comune. O astfel de comunitate este o sursă de motivație puternică și o oportunitate de împărtășire a experiențelor și cunoștințelor. O astfel de comunitate este cea creată la Lingua Transcript pentru învățarea, exersarea și perfecționarea limbilor străine precum: engleza, franceza, germana, portugheza, italiana sau spaniola. Întâlnirile acestei comunități și serile tematice de dezbateri sunt ocazii de neratat în care poți face networking în limba străină pe care dorești să o perfecționezi.

  1. Dezvoltarea curiozității

Explorează limba străină pe care o preferi fără a te lăsa pradă abordărilor clasice și restrictive de învățare. Lăsați curiozitatea să vă ghideze prin varietatea de resurse, cum ar fi videoclipurile, documentarele, filmele sau podcasturile. Să presupunem că v-ați propus să învățați limba spaniolă sau limba portugheză. În loc să vă îngropați în manuale și dicționare puteți adăuga sesiunilor de învățare resurse interesante și atractive, cum ar fi videoclipurile de pe YouTube, articole, emisiuni radio, podcasturi, muzică, filme sau chiar discuții online cu vorbitori nativi ai limbii pe care doriți să o perfecționați.    

Există multiple modalități distractive de a învăța o limbă străină, tot ceea ce vă trebuie este curajul și curiozitatea de a începe.

Caută

Articole recente

Distribuie:

Abonează-te la newsletter