Învățarea limbilor străine – tendințe 2024

Învățarea limbilor străine - tendințe

Domeniul învățării limbilor străine manifestă anumite tendințe în anul 2024 marcate în special de evoluția tehnologică din ultima perioadă. În acest articol, vom aborda 5 dintre acestea tendințe echipa Lingua Transcript le-a analizat și înglobat în activitate pentru a ține pasul cu evoluția din domeniu.

Indiferent ce limbă străină ți-ai propus să înveți, dinamica cursurilor și a metodelor de învățare se schimbă de la an la an. Dacă printre rezoluțiile anului 2024 se numără curs engleză, curs germană, curs franceză, curs engleza online sau cursuri germană online atunci acest articol te va ajuta să alegi și în funcție de tendințele manifestate în acest domeniu.  

#1 Integrarea inteligenței artificiale (AI) în învățarea limbilor străine

AI este fără îndoială subiectul momentului fiind efectuate cercetări ample în acestă zonă de evoluție tehnologică. Acest instrument oferă multiple beneficii atât cursanților, cât și trainerilor oferind căi de învățare personalizate, traducere imediată, feedback rapid și multe altele. Avantajele AI se vor înmulți o dată cu trecerea timpului, ceea ce face ca aceasta să fie o tendință relevantă de urmărit mai ales în domeniul educației lingvistice. Dar este important să ne amintim că AI este doar un instrument care nu poate înlocui importanța componentei umane în învățare. Cu toate acestea, servește ca un ajutor util care sprijină cursanții și organizațiile pe termen lung.

A învăța cum să adaptezi și să integrezi AI în activitatea zilnică va fi esențial în următorii ani. A proiecta un curs de limba engleză online sau cursuri de germană online cu ajutorul AI ar putea să aducă un avantaj comepetitiv major organizației tale.

#2 Evaluarea periodică a eficacității programului de învățare

Evaluarea corectă a eficacității unui program de învățare este imperativă în special în organizațiile care livrează cursuri către clienți. Dacă vorbim despre o școală de limbi străine, cum este Lingua Transcript, a evalua dacă un curs de engleză online este mai avantajos decât un curs de engleză offline este un element care poate ajuta inclusiv la stabilirea direcției strategice de evoluție a respectivei organizații.

Pentru actualizarea programelor de îmbunătățire a competențelor lingvistice din organizații, Lingua Transcript apelează la evaluările periodice. Prin utilizarea evaluărilor intermediare traineriii pot identifica mai bine măsura în care cursanții au putut să-și atingă obiectivele lingvistice și să dezvolte noi abilități. Aceste evaluări sunt o metodă de a economisi timp și resurse materiale și ajută companiile care investesc în dezvoltarea salariaților să identifice mai bine ariile de competență pe care este necesar să îi ajute pe angajați să le dezvolte. În funcție de profilul activității o firmă poate avea nevoie pentru proprii angajați de cursuri de limba franceză, cursuri de limba engleză sau de un curs de germană, personalizate nivelului de cunoaștere al angajaților. 

#3 Preferința pentru metodele nonformale de învățare

Microlearningul este netodă de învățare care implică împărțirea subiectelor complexe în „bucăți” mici, specifice, care durează 5 – 10 minute pentru a fi finalizate. Această metodă este ideală pentru cei care doresc să învețe o limbă străină de la zero dar îi ajută foarte mult și pe cei care doresc să își îmbunătățească performațele în materie de limbă germană, de exemplu. 

Microînvățarea ajută la furnizarea de formare personalizată cursanților, îmbunătățind în același timp rata de reținere și de implicare  a acestora în procesul de învățare. Durata medie de atenție a persoanelor variază și tinde să devină din ce în ce mai scăzută, motiv pentru care metodele de învățare centrate  pe „bucăți mai mici” câștigă din ce în ce mai mult teren. Un curs de germană care include și această metodă va fi mai ușor de parcurs de către cursanți iar motivația acestora va crește pe măsură ce observă în timp real evoluția. Această metodă poate fi adaptată și asimilată în orice curs de limbi străine, de la cursul de limba engleză online la cursurile de germană din București sau la cursurile de limba franceză la sală.

#4 Utilizarea tehnologiei pentru a crea experiențe de învățare captivante

Dezvoltarea platformelor de învățare mixtă și a cursurilor online interactive a oferit acces la o cantitate mare de resurse de învățare. Importanța de a avea experiențe de învățare imersive în educația lingvistică nu este ceva nou. Cu instrumentele digitale potrivite, formatorii pot crea scenarii și conversații realiste, permițând cursanților să participe și să învețe mai multe de la ei, fie online, fie față în față.

Atunci când vine vorba de interacțiunea cu grupuri mari de cursanți, cum este cazul pentru majoritatea companiilor care doresc să își formeze angajații, instrumentele digitale interactive pot fi soluția potrivită. Tehnologia utilizată pentru proiectarea claselor virtuale (VCR) care compun un curs de engleză online sau un cursurile de germană online, este o alegere populară a organizațiilor atunci când vine vorba de învățare digitală. VCR simulează experiențe realiste prin diverse mijloace online, cum ar fi chat, conferințe video, partajare multimedia și multe altele.

În special pentru învățarea la distanță sau asincronă, acest instrument servește ca o soluție viabilă pentru a crea un mediu de învățare accesibil și flexibil care încurajează învățarea continuă.

#5 Implicarea cursanților prin joc

Gamification sau învățarea prin joc este o tendință în creștere în special în domeniul învățării limbilor străine. Utilizarea și aplicarea mecanismelor asemănătoare jocurilor, cum ar fi sistemele de recompense și puncte, în procesul de formare este o metodă de implicare a cursanților, care le permite să rețină mai bine informațiile și ajută la creșterea motivației de învățare. Beneficiile acestui tip de învățare pot fi observare la aproape orice limbă străină și la orice nivel. În general, gamification este o strategie care va continua să rămână relevantă în anii următori, ajutând cursanții să dobândească abilități de care au nevoie pentru a se diferenția pe piața muncii, care înregistrează o cerere în creștere pentru talente multilingve.

Având în vedere aceste tendințe în învățarea limbilor străine, atunci când alegi un curs de engleză, un curs de germană sau un curs de franceză ar trebui să ții cont dacă școala de limbi străine pentru care ai optat și-a adaptat activitatea noilor tendințe și metode de învățare.

Este foarte probabil ca un curs de limba engleză online sau cursurile de germană online să fie mai eficiente la furnizorii de cursuri de limbi străine care adoptă soluții noi de învățare și evaluare a limbilor străine și care sunt deschiși în a te ajuta să găsești soluțiile potrivite pentru nevoile și obiectivele lingvistice proprii.

Caută

Articole recente

Distribuie:

Abonează-te la newsletter