De ce să înveți limbi germanice: 6 avantaje ale cursurilor de engleză și germană

De ce să înveți limbi germanice - 6 avantaje ale cursurilor de engleză și germană

Poate te-ai întrebat uneori de ce să înveți limbi germanice, care sunt avantajele de a face cursuri de engleză sau germană. 

Avantajele învățării unei limbi germanice – germană, engleză, olandeză, suedeză, daneză, norvegiană – sunt evidente. Dacă nu știi niciuna dintre aceste limbi, este de dorit ca primele spre care să te îndrepți să fie engleza sau germana, prin parcurgerea unor cursuri online sau on-site, cu profesori specializați. Aceștia au experiența necesară predării unei limbi străine etapă cu etapă, astfel încât pot ghida un cursant mai bine decât ar face-o el dacă ar învăța singur. 

Iată avantajele învățării unor limbi germanice:

1. Limbile germanice au multe cuvinte înrudite

Pentru că au o origine comună, limbile germanice au multe cuvinte înrudite, similare ca formă și înțeles. Astfel, odată ce ai parcurs cursuri de germană sau cursuri de engleză, îți va fi ușor să înveți un vocabular nou și să înțelegi texte în alte limbi germanice.

2. Limbile germanice sunt vorbite pe scară largă în Europa și în întreaga lume, mai ales engleza și germana.

Astfel, cursurile de engleză sau germană îți poate deschide multe oportunități de dezvoltare pe plan profesional sau personal, prin accesarea de noi job-uri, prin oportunitatea de a avea parte de educație în instituții de învățământ prestigioase din lume, prin schimburi culturale și călătorii.

De asemenea, dacă înveți limba germană sau engleză, ai acces la rețele de profesioniști din diverse domenii care îți pot crea oportunități de dezvoltare în business și antreprenoriat.

3. Limbile germanice au o moștenire literară, artistică și științifică bogată și diversă

Învățarea acestora vă poate ajuta să apreciați lucrările unor scriitori celebri, unor poeți,muzicieni, filozofi și inventatori vorbitori sau nativi ai acestor limbi. Spre exemplu, cultura germană este bogată și diversă, iar cursurile de germană te pot ajuta să-i apreciezi moștenirea artistică, muzicală, literară și filozofică. Germana este limba lui Goethe, Schiller, a lui Kafka, Nietzsche, Mozart, Bach și Beethoven. Deseori a fost numită Die Sprache der Dichter und Denker (limba poeților și gânditorilor), datorită numeroșilor scriitori și filosofi influenți care au vorbit și au scris în germane.

4. Cursurile de engleză sau germană te pot ajuta, de asemenea, să învățați alte limbi.

Odată ce ai parcurs un curs de germană sau un curs de engleză, îți va fi mai ușor să înveți limbi din alte categorii cum ar fi limbile latine (franceză, spaniolă, italiană) sau chiar limbile slave (rusa). Pentru că acestea au împrumutat diverse construcții lingvistice și cuvinte din limbi germanice.

5. Învățarea cu profesori a limbii engleze, germane sau a altor limbi germanice poate fi benefică

Acești profesori vă pot oferi trucuri și sfaturi cu privire la pronunție, gramatică, dar și informații despre culturile și civilizațiilor popoarelor vorbitoare de acele limbi. De asemenea, vă pot ajuta să identificați și să comparați asemănările și diferențele dintre limbi și să evitați greșelile comune sau confuziile.

Spre exemplu, germana, cu structura sa lingvistică complexă, este o limbă ce fascinează prin precizia și claritatea sa. Cursurile de germană, fie că sunt on-site, fie că sunt cursuri de germană online  îți oferă acces la experți lingviști și materiale educative de înaltă calitate. Prin cursurile de germană, te integrezi într-o comunitate culturală bogată și ai acces la oportunități de angajare în companii internaționale.

6. Cursurile de engleză sau germană pot avea avantajul acreditării.

Alege cursurile de limbi germanice care sunt acreditate și îți asigură un atestat.

Atestatele au forma unui Certificat de Absolvire eliberat de Autoritatea Națională pentru Calificări, în care este menționat tipul si numărul de ore ale programului de pregătire și o detaliere a competențelor dobândite. Diplomele eliberate în urma cursurilor de engleză și germană online au regimul actelor de studii și sunt recunoscute profesional pe plan national, conform legislației românești în vigoare, cât și internațional de către țările semnatare ale Convenției de la Haga. Pot fi recunoscute de către celelalte țări prin supralegalizare.

Indiferent de limbă sau modalitatea de învățare aleasă, cursurile de limbi străine sunt cheia către noi orizonturi culturale și oportunități nelimitate.

Învață engleza sau germana și explorează minunata lume a limbilor străine!

Mai multe informații despre cursurile de limbi străine din București, cursuri de engleză sau germană online ai aici.

Caută

Articole recente

Distribuie:

Abonează-te la newsletter