Cât timp durează să înveți limba engleza pentru a o vorbi fluent?

Cât timp durează să înveți limba engleza pentru a o vorbi fluent

Părerile sunt împărțite când e vorba de timpul necesar însușirii limbii engleze. Se spune că pentru a învăța limba engleză conversațională este nevoie de obicei între 90 și peste 1000 de ore. De ce este influențată această diferență?

Timpul depinde cu adevărat de nivelul pe care vrei să-l atingi. Întrebarea este una complicată și răspunsul poate varia în funcție de o mulțime de factori.

Pentru a înțelege mai bine cât durează să înveți limba engleză, trebuie să știi care sunt cele trei niveluri de dificultate, în funcție de care va depinde și de câte ore vei avea nevoie:
1 – Începător: 
A1: 90 ore pentru a ajunge la acest nivel de la 0

           A2: 90 de ore pentru a trece de la A1 la A2
2 – Intermediar: 

B1: 90 de ore pentru a trece de la nivelul A2 la B1

B2: 90 de ore pentru a trece de la B1 la B2
3 – Avansat: 

C1: 90 de ore pentru a trece de la B2 la C1

C2: 90 de ore pentru a trece de la C1 la C2

Și totuși, este engleza greu de învățat? Este engleza ușor de învățat? Există mai mulți factori care pot influența cât de ușoară sau dificilă va fi engleza pentru tine. 

Unii dintre acești factori includ abilitățile lingvistice anterioare, nivelul de fluență și subiectul sau materia pe care o studiezi. Vârsta, limba maternă, motivația, metodologia și limbile pe care le cunoașteți deja sunt, de asemenea, factori importanți asupra modului în care va fi nevoie să înveți limba engleză.

Este engleza greu de învățat?

Dacă ai studiat limba engleză în școală, atunci s-ar putea să ți se pară greu să o iei de la capăt. Cu toate acestea, dacă pornești de la zero și lucrezi cu un profesor bun, atunci nu va fi atât de dificil pe cât crezi.

De fapt, contrariul este adevărat! Poți învăța lucruri noi și poți face progrese în fiecare zi. Cel mai important lucru este să fii motivat și să muncești din greu în mod regulat.

Odată ce ai făcut un progres, atunci poți începe să cauți locuri de muncă într-o țară vorbitoare de limba engleză. 

  • Limba ta maternă

Engleza, așa cum este vorbită astăzi, împrumută foarte mult din germană și franceză, care are multe asemănări cu celelalte limbi romanice. 

Dacă știi germană, spaniolă sau franceză, probabil că îți va fi mai ușor să înveți limba engleza. Dacă vorbești o limbă care nu face parte din familia limbilor romanice, învățarea limbii engleze va fi mai dificilă pentru tine. 

Dificultatea este mai mare pentru cei ale căror limbi materne folosesc un script scris diferit, cum ar fi chineza, japoneză sau arabă.

Pentru că limba română este o limbă romanică, ar trebui să-ți fie destul de ușor să înveți limba engleză.

  • Cât de motivat ești

Nu vei învăța foarte eficient dacă nu ai un scop clar legat de învățarea limbii sau nu ești cu adevărat pasionat de limba engleză.

Un scop sau un set de obiective, te ajută să mergi mai departe și te menține motivat, mai ales atunci când procesul începe să devină mai provocator. Dacă nu ai deja un motiv bun, ar face o mare diferență dacă ai descoperi motive pentru a te bucura să înveți limba engleză. 

Aceste motive nu ar trebui să fie doar pentru a obține o notă bună sau pentru a îndeplini o cerință, ci ceva important care te poate face fericit, cum ar fi să ai o conversație semnificativă cu un prieten, să înțelegi și să apreciezi versurile melodiilor preferate sau să citești o carte bună scrisă în limba engleză.

  • Ce limbi ați învățat înainte

Învățarea limbii engleze va fi mai ușoară dacă ești deja fluent în alte limbi decât limba maternă.

După ce ai învățat o limbă nouă, învățarea altora devine mai simplă. Acest lucru se datorează faptului că creierul tău învață inconștient să recunoască modele lingvistice care pot fi comparate și contrastate cu limba maternă atunci când înveți o a doua sau a treia limbă. Acest avantaj se accentuează cu cât aceste limbi sunt mai aproape de limba engleză.

Vrei să înveți limba engleză cu ajutorul cursurilor noastre? Vezi aici detalii:

Alege cursurile Lingua Transcript!

Caută

Articole recente

Distribuie:

Abonează-te la newsletter