7 sfaturi pentru a învăța limba engleză fluent

7 sfaturi pentru a învăța limba engleză fluent

Îți dorești să înveți limba engleză fluent? Uite câteva sfaturi care te vor ajuta să înțelegi nu doar teoretic ci să poți susține cu ușurință o conversație:

1- Citește cât mai mult

Literatură clasică, broșuri, ziare, site-uri web, e-mailuri: dacă este în engleză, citește. De ce? Ei bine, acest conținut va fi plin de vocabular folosit în mod uzual de nativi, dar te va ajuta să faci și legătura cu vocabularul pe care îl cunoști deja. Acest lucru te ajută să-ți îmbunătățești rapid vocabularul deoarece reexpunerea la cuvintele deja cunoscute îți oferă noi exemple în context. Pe de altă parte, învățarea de cuvinte și expresii noi este esențială pentru a-ți construi arsenalul de vocabular, în special într-o limbă precum engleza cu atât de multe cuvinte!
2 – Conversează oricând ai ocazia

Pentru ce este o limbă dacă nu pentru a comunica? Caută vorbitori nativi pentru conversații uzuale, în care să-ți exersezi vocabularul. În cadrul orelor de cursuri de engleză ai ocazia să discuți cu alți cursanți doritori să converseze și să practice această limbă. Găsești aici un astfel de curs!

3 – Abonează-te la podcasturi sau canale de Youtube (în engleză)

Îți place umorul? Politica? Bloggingul? Gătitul? Cu subiecte care acoperă toate interesele imaginabile, există un podcast sau un canal de Youtube în limba engleză pentru oricine. Abonează-te la câteva și ascultă în timp ce conduci sau ai timp liber. La început, s-ar putea să ți se pară dificile accentele pe care le au vorbitorii. Poți alege viteza de redare mai mică, dacă nu înțelegi sau ți se pare că vorbesc prea repede. Pe parcurs, totuși, te vei obișnui și vei fi uimit de cât de mult înțelegi din ce vorbesc.
4 – Învață constant

Nu există scurtături pentru a învăța o limbă străină. Trebuie să îți însușești noțiunile gramaticale de bază. Studiază constant, în fiecare zi dacă este posibil, pentru a nu uita explicațiile și teoria învățată.

Învață regulile după care funcționează limba, notează-ți și reține cuvintele necunoscute.

Și ai răbdare! Nu te aștepta ca în câteva luni să vorbești perfect limba engleză. Nici un nativ nu a reușit asta! Dar fii consecvent și vei vedea că vei începe să înțelegi tot mai multe.
5 – Călătorește în străinătate

Nu este un secret pentru nimeni că engleza este cea mai vorbită limbă din lume și, având o listă lungă de țări din care să alegi, poți alege țara preferată în care să călătorești. Dacă ai posibilitatea, poți alege Australia, Noua Zeelandă,  Marea Britanie, SUA, Canada și Africa de Sud.
6 – Pune întrebări

Pe măsură ce înveți, vei aduna în curând foarte multe întrebări. Nu rămâne în confuzie, clarifică-ți neînțelegerile. Dacă ești înscris la cursuri engleză, întreabă profesorul care îți va clarifica noțiunile mai complicate și astfel vei avansa. 
7 – Urmează cursuri engleză

Cel mai intens mediu în care poți învăța limba engleză este în cadrul unui curs. Aici ți se pun bazele corecte, vorbitori fluenți de limba engleză îți oferă indicații și primești răspuns pe loc pentru toate întrebările tale. Dacă nu știi la ce cursuri să te înscrii, noi îți recomandăm Lingua Transcript. Ai opțiunea de a învăța atât online cât și în formatul clasic. 

Caută

Articole recente

Distribuie:

Abonează-te la newsletter