Engleza este, pentru mulți dintre noi, o muncă de Sisif, mai ales când ești la început de drum. Mici sfaturi te pot ajuta să înveți cu ușurință!
Atunci când căutăm sintagme de genul “sfaturi sa inveti engleza” sau “învață engleza rapid” pe internet, ne așteptăm să găsim un răspuns magic. Noi, însă, îți oferim un adevăr care este universal pentru toată lumea, indiferent că este vorba de engleză sau nu: nu există un shortcut pentru a învăța rapid, iar sfaturile ce s-ar potrivi unei persoane s-ar putea să nu se potrivească alteia. Totuși, iată care sunt câteva tactici care te-ar ajuta.
1. Citește o carte nouă (sau veche)
Cumpără-ți o carte în engleză și încearcă să o citești. Îți sugerăm să alegi o carte pe care ai citit-o deja și care ți-a plăcut. Așa, nu vei rata nimic din poveste și vei cunoaște contextul, iar astfel, vei putea să te concentrezi pe asocierea de cuvinte și limbajul folosit. Cititul este esențial pentru îmbogățirea vocabularului.
2. Găsește-ți un pen pal
În era digitală, a scrie o scrisoare fizică este ceva special. Un pen pal este un partener de corespondență. Cum găsești această persoană? Există, pe rețelele de socializare, grupuri dedicate studiului. S-ar putea să găsești o persoană vorbitoare de engleză chiar și de origine română, care să ușureze lucrurile puțin. Important este să vorbească la nivel nativ.
3. Fă karaoke!
Învață versurile unei melodii în engleză și cântă, fie în privat, fie în public, la un bar sau alte ocazii. Muzica este o unealtă “underrated” pentru a învăța o limbă nouă. Nu doar că te ajută să înveți pronunțiile corecte și să îți dezvolți memoria, ci îți va dezvolta și vocabularul și creativitatea odată ce începi să înțelegi versurile.
4. Joacă un joc video sau un joc de societate.
Imersează-te într-o poveste interactivă dintr-un joc video. Titluri moderne precum Baldur’s Gate III sau seriile The Witcher, Dragon Age și Mass Effect sunt recunoscute și îndrăgite de tineri și adulți pentru poveștile lor emoționante și impresionante, dar și pentru accesibilitatea limbajului folosit. (Și nu, shooterele nu se prea pun.)
De asemenea, poți încerca și jocuri de societate. Cards Against Humanity este un hit între multe grupuri de prieteni, dar orice joc de societate care nu este tradus poate fi o alegere bună, mai ales dacă tu ești persoana responsabilă de citirea și explicarea regulilor.
5. Urmărește un podcast sau ascultă un audiobook
Podcast-urile sunt populare și poți găsi unul pe subiecte de interes sau chiar pentru începători. Atunci când asculți alți vorbitori interacționând, începi să deprinzi cadențele limbajului și vei putea înțelege mai ușor informațiile transmise pe cale orală.
Audiobook-urile sunt o carte în format audio, deci vei avea aceeași beneficii, doar că sub altă structură – în plus, unele cărți au mai mulți actori de voce cu accente diferite, ceea ce te poate ajuta să înțelegi mai multe dialecte și inflexiuni.
6. Participă la un eveniment Lingua Events!
Vrei să grăbești puțin lucrurile? Înscrie-te la cursurile noastre sau vino la un eveniment de debate organizat de noi, marca Lingua Events. Lunar, avem câte ceva nou pregătit pentru cursanți și nu numai. Luna aceasta, pe 29 noiembrie, îl avem ca invitat pe Jeans Severens, care ne va vorbi despre un subiect de mare interes pentru romantici: mariajul. Găsești detalii despre acest event pe pagina noastră de Facebook, Lingua Transcript.
Ce spui, ne vedem acolo, sau te așteptăm la cursuri? Înscrie-te acum!