Metode și strategii de studiu pentru a învăța limba germană eficient

Metode și strategii de studiu pentru a învăța limba germană eficient

Te întrebi cât durează să înveți limba germană? Care este cel mai bun, mai simplu și mai rapid mod de a învăța? Iată câțiva pași care te vor ajuta să înveți în mod eficient.

1 – Creează un plan de studiu și stabilește obiective clare

Nu poți învăța germana peste noapte. În primul rând, ai nevoie de o privire de ansamblu asupra acesteia pentru a o putea împărți ulterior în mai multe categorii de studiu. Crează o listă cu toate subiectele la care dorești să lucrezi și stabilește când vei începe să-l studiezi pe fiecare. Încearcă să fii realist și nu te supune la prea multă presiune. Este mai ușor să înveți pas cu pas decât să te forțezi să o înveți într-un timp foarte scurt. Un plan de studiu te  ajută, de asemenea, să îți observi progresul și să îți gestionezi corect timpul. Trebuie să te gândești la obiectivele tale personale și de ce este important să înveți această limbă. Notează-le pe o foaie de hârtie și de fiecare dată când motivația ta dispare, aruncă o privire asupra acestor motive

2 – Studiază în mod regulat pentru a face progrese

Este important să studiezi în mod regulat. Încearcă să studiezi în fiecare zi câte puțin, dar mai des. Cunoștințele tale se vor îmbunătăți mai repede dacă studiezi doar o oră în fiecare zi, în loc de cinci ore odată pe săptămână.

3 – Elimină toți posibilii factori perturbatori în timp ce înveți

Oprește-ți telefonul și stabilește că nu ești disponibil pentru următoarea oră. Chiar dacă pare dificil la început, îți vei da seama în curând că sesiunile tale de studiu vor deveni mai eficiente.

4 – Învață întotdeauna cuvintele cu articolul corect

Probabil ați observat că articolele sunt foarte importante în limba germană. Deci, atunci când studiezi vocabularul, ar trebui să iei în considerare întotdeauna articolul corect. Nu este doar „Haus” (casă), ci „das Haus”. Dacă faci asta chiar de la început, îți va fi mult mai ușor mai târziu.  Dacă îți dorești să înveți corect aceste aspecte, alege cursuri de la  Lingua Transcript!

5 – Ajută-te de schițe și notițe

Fiecare dintre noi are un mod diferit de învățare și o strategie specifică de a învăța o limbă. Adesea, te poate ajuta învățarea vizuală. Începe să faci desene pentru cuvinte sau conexiuni dificile și dacă unele aspecte nu ți se par clare, începe să iei notițe. Desenele prezintă informații complexe într-un mod simplu și ușor de înțeles. Preia un text și subliniază cuvintele cu culori diferite.

De exemplu:
– Substantive cu albastru
– Verbe cu roșu
– Adjective cu verde

6 – Fă pauze constant

După o perioadă de studiu intensivă de 40 până la 50 de minute, este indicat să-ți lași toate lucrurile deoparte și să te relaxezi. Nu considera o pauză ca timp „pierdut”, deoarece ceea ce ai învățat trebuie procesat înainte ca creierul să poată fi alimentat cu informații noi. Ia puțin aer curat și deschide fereastra. Creierul tău are nevoie de oxigen pentru a funcționa eficient și te va ajuta să te concentrezi din nou. Nu uita să te hidratezi în timp ce studiezi!

7 – Urmărește filme și seriale TV în limba germană

Să înveți în timp ce te uiți la televizor? Da, este posibil. În era tehnologiei, filmele și serialele TV pot fi folosite ca metodă alternativă de învățare. Poate că serialul tău preferat este disponibil și în germană, așa că poți activa subtitrarea în limba ta maternă. Cel mai tare lucru este că îți antrenezi abilitățile de ascultare și înțelegere, precum și pronunția.

Alege cursurile de germană oferite de Lingua Transcript!

Caută

Articole recente

Distribuie:

Abonează-te la newsletter