Importanța cunoașterii limbii franceze în anul 2023

Importanța cunoașterii limbii franceze în anul 2023

De zeci de ani limba franceză se află în topul celor mai studiate limbi, iar acest trend continuă și în acest an. Este limba maternă a peste 76 de milioane de oameni, iar ca și a doua limbă străină este studiată de peste 300 de milioane de persoane. Datorită măreției sale rămâne a fi cea mai elegantă, romantică și frumoasă limbă. 

Deși este studiată de majoritatea doar în scop profesional, beneficiile pe care le aduce cunoașterea ei sunt remarcabile. Franța deține o impresionantă colecție de artă, iar cultura este ca la ea acasă. Începând de la cela mai mari scrieri internaționale semnate de Marcel Proust și Victor Hugo, și încheind cu orice mică sculptură de la Notre Dame – toate sunt mai ușor de înțeles de către vorbitorii de franceză.

Un alt beneficiu adus cunoscătorilor este sistemul educațional din Franța, un sistem cu tradiție în explorarea artei și a culturii. Și oare ce poate fi mai plăcut pentru un iubitor de artă decât posibilitatea de a citi, asculta sau simți în limba creatorilor… Acesta este un motiv constant pentru care milioane de oameni continuă să învețe limba franceză an de an. 
În cadrul școlii Lingua Transcript organizăm seri de conversație în franceză unde dezbatem subiecte de interes, ascultăm muzică și gustăm aperitive franțuzești. Mai multe detalii despre următoarele seri de conversașie puteți afla pe pagina noastră de facebook.
Certificarea cunoașterii limbii este un alt motiv pentru care milioane de oameni din întreaga lume se înscriu la cursuri de limbi străine. Principale certificări sunt:

  • DELF – Diplôme d’Etudes en Langue Française
  • DALF – Diplôme Approfondi de Langue Française
  • TEF – Test d’Evaluation de Française

Pe lângă beneficiile numerotate până acum există și alte avantaje, cum ar fi acces la piața muncii, în special la piețele francofone. Această piață este imensă și se întinde pe toată suprafața globului pământesc. Există oportunități de angajare cu salarii mai mari și cu responsabilități mai importante pentru vorbitorii acestei limbi.

Vezi cursurile noastre aici: Alege cursurile Lingua Transcript!

Caută

Articole recente

Distribuie:

Abonează-te la newsletter