Cele mai importante 3 elemente care stau la baza studierii limbii franceze

Cele mai importante 3 elemente care stau la baza studierii limbii franceze

Cunoașterea limbii franceze poate avea diverse motive, profesionale, sociale sau comerciale. Învățarea limbii franceze și a vocabularului său variat poate părea uneori dificilă, mai ales dacă pornești de la zero.

Cu toate acestea, există metode de învățare specializate care te vor ajuta să o însușești cât mai ușor. Iată câteva elemente esențiale pentru a învăța limba franceză cât mai rapid:

1 – Practica

Este regula de aur pentru o învățare rapidă, eficientă și pe termen lung. Pentru a dobândi franceza corectă cât mai repede posibil, va trebui neapărat să treci prin antrenament.

Fie că urmezi cursuri de limbă franceză, că folosești aplicații sau interacționezi deja cu limba franceză, practica este esențială. Dacă ai posibilitate, interacționează cât mai mult posibil cu vorbitori nativi de franceză și efectuează exerciții practice pentru a-ți implementa abilitățile.

Nu uita că practica bate gramatica! Depășește bariera psihologică și începe cât mai curând să pui în practică cuvintele noi, regulile de vorbire, pronunția. Chiar dacă vei greși, e mult mai eficientă exersarea decât teoria. 

2 – Regularitatea 

Aceasta este cheia succesului. Efectuează frecvent exerciții, testează-ți nivelul pentru a vedea progresul și verifică zilnic timp de 10 minute elementele fundamentale ale învățării de până acum.

Pentru a învăța rapid o limbă străină, trebuie să respecți prezența proporțională cu timpul pe care îl ai pentru a învăța limba. Stabilește un program de studiu, săptămânal sau zilnic, în funcție de disponibilitate și nu te abate de la el.

Păstrează un caiet de vocabular și gramatică pe care să le folosești drept referință pentru cuvintele sau frazele noi învățate. Apropo, scrisul de mână este un mijloc foarte bun de memorare, are o rată de memorare de 70% față de 30% pentru vizual și audio, așa că, folosește-l!

3 – Gândirea în franceză

Pentru a învăța o limbă străină mai rapid, îți recomandăm să folosești tehnica „mindset-ului” lingvistic. Impune-te să gândești în limba franceză pentru a te obișnui în mod natural cu limba și pentru a-ți îmbunătăți fluența generală.

Când învățăm o limbă străină, avem tendința de a lega semnificațiile cuvintelor noi învățate cu cuvintele din limba noastră maternă, aceasta este o greșeală și o pierdere de timp. Gândirea în limba franceză îți va permite să scapi de aceste obiceiuri proaste și mai ales să înveți mult mai repede. Nu-ți traduce gândurile, dar gândește direct în limba franceză!

Caută

Articole recente

Distribuie:

Abonează-te la newsletter