Cunoașterea limbii germane oferă avantaje importante corporațiilor!

Cunoașterea limbii germane oferă avantaje importante corporațiilor

Germania este una dintre cele mai puternice economii din lume, iar la nivel mondial deține numeroase companii de top în diferite domenii. Acesta este și motivul pentru care corporațiile străine își doresc să construiască parteneriate solide, iar ca aceasta să se întâmple este important ca angajații să vorbească limba germană. Cunoașterea limbii unei culturi face interacțiunea mai naturală, mai apropiată, mai puțin oficială, iar această relaționare aduce o serie de beneficii pentru ambele părți implicate. 

Marile corporații cunosc în detaliu aceste beneficii, tocmai de aceea aceste companii au politici de remunerare atractive, angajații fiind plătiți lunar pentru fiecare limbă străină cunoscută. Aceste politici aduc numeroase avantaje, în primul rând pentru cultura companiei, angajații fiind astfel motivați să-și dezvolte abilitățile lingvistice. 

Un adevărat lider va cunoaște cel puțin 3 limbi, iar asta îl va ajuta în dezvoltarea relațiilor de afaceri. Este important de menționat cunoașterea vocabularului de business, a termenilor specifici, precum și a diverșilor indicatori relevanți pentru domeniul de activitate al companiei. Și noi am observat că la Lingua Transcript an de an au crescut solicitările cursurilor de limba germană de afaceri. 

Și totuși de ce există această creștere constantă la nivel mondial? Datorită calității pieței din Germania, pentru că este un nod important de dezvoltare în cercetare și inovație – tehnologie auto, medicină, inginerie etc. Acestea sunt doar câteva domenii de top.

Un alt factor important sunt reglementările legislative prietenoase cu mediul afacerilor. Sistemul fiscal german este atractiv atât pentru investitori, cât și pentru oamenii de afaceri, iar acesta este un motiv în plus pentru a învăța bine limba. Strategia țării este de susținere a dezvoltării business-urilor prin diverse proiecte de suport și prin legi bine aplicate.

Competitivitatea în afaceri este motivul pentru care un lider își va dori să cunoască bine limba și cultura țării în care își dorește să investească. Cunoscând bine cum gândește acest popor, îi va fi mai ușor să construiască parteneriate, să se diferențieze de alți competitori, să ia cele mai bune decizii și să aibă succes.

Te invităm la școala de limbi străine Lingua Transcript: Alege cursurile Lingua Transcript!

Caută

Articole recente

Distribuie:

Abonează-te la newsletter