Cum poți evalua cât de bun este profesorul tău de limbi străine?

Cum poți evalua cât de bun este profesorul tău de limbi străine

Dacă ești în căutarea unui curs de limbă străină și vrei să obții rezultate remarcabile, îți recomandăm câteva metode prin care poți evalua cât de bun este profesorul tău. 

Prima și cea mai simplă sugestie este să cauți feedback-uri de la foștii cursanți despre profesorul la care vrei să ajungi. Deși părerile lor pot fi subiective, citește printre rânduri care sunt plusurile comune și prin ce se face remarcat. Analizează în special rezultatele la care au ajuns cursanții, cât de ușoară le-a fost interacțiunea, cât de motivați au fost să studieze acea limbă. 

Dacă feedback-urile sunt pozitive și ești mulțumit de ceea ce ai aflat, cere informații despre certificările pe care le deține. Chiar dacă cineva vorbește fluent, aceasta nu este suficient, este nevoie să cunoască metodica specifică de predare a acelei limbi, să fi urmat cursuri de predare pedagogică, să cunoască detalii despre cum să predai unui cursant aflat la un anumit nivel de conversație. Certificările profesorilor sunt extrem de importante și noi îți recomandăm să nu le treci cu vederea.

După ce ai trecut și de acest pas și te-ai înscris la curs, fii atent la cum este structurat cursul, vezi care sunt conexiunile între teme, de la text și vocabular, la exerciții scrise și cele de comunicare în grupuri. Fiecare acțiune ar trebui să fie gândită, cum a început și unde a ajuns, ce au învățat cursanții la finalul orei de curs, ce teme au pentru acasă. În câteva ore vei înțelege clar care este metoda predării și cât de eficientă este pentru tine.

Îți poți da seama de entuziasmul unui profesor pentru limba predată prin cunoștințele pe care le deține despre cultura țărilor în care se vorbește acea limbă. Profesorul ar trebui să cunoască îndeaproape scriitorii și poeții, operele de artă, artiștii, sportivii, problemele sociale și politica acelei țări. La cursanți va ajunge entuziasmul sub forma acestor informații valoroase care vor crește curiozitatea. Un dascăl adevărat va motiva grupul să fie cât mai implicat.

O altă abilitate care va face diferența dintre un profesor bun și unul extraordinar este capacitatea de a oferi feedback lingvistic constructiv și relevant, de a înțelege cum să-și adapteze metoda de predare la nevoile fiecărui cursant. Încrederea oferită, mediul psihologic relaxant, încurajarea – sunt doar câteva dintre elementele necesare unui profesor care va aduce rezultate remarcabile.

Școala de limbi străine Lingua Transcript deține o echipă de profesori extraordinari care aduc rezultate remarcabile prin intermediul studenților săi.


Vezi aici cursurile noastre: Alege cursurile Lingua Transcript!

Caută

Articole recente

Distribuie:

Abonează-te la newsletter