4 soluții pentru a depăși frica de a vorbi o limbă străină în public

4 soluții pentru a depăși frica de a vorbi o limbă străină în public

Îți este frică să ai o discuție într-o limbă străină? Nu ești singura persoană care se confruntă cu acest blocaj când vine vorba de a pune în practică cunoștințele pe care le are. Sistemul de predare a limbilor străine în școli este de cele mai multe ori problema: se pune mai mult accentul pe exprimarea în scris față de exprimarea orală.

Principalele 3 motive care stau la baza blocajului de a vorbi într-o limbă străină sunt:

1. Frica de a fi judecat

De cele mai multe ori, oamenii cărora le este frică să vorbească într-o anumită limbă se tem că vor fi judecați de persoana cu care vorbesc sau de persoanele care ascultă conversația. Această frică este legată de teama că accentul nu este corect sau vor face greșeli de exprimare.

2. Frica de a fi înțeles greșit

Probabil te-ai confruntat cu acel moment ciudat când pui o întrebare în altă limbă, iar celălalt se uită confuz la tine. În ciuda eforturilor tale de a pronunța corect întrebarea, persoana cu care vorbești nu a înțeles ce ai spus. Teama de a nu fi pus în această situație te face să eviți să vorbești în public.

3. Imaginea personală

Accentul tău nu este foarte bun? Îți lipsește vocabularul și urăști să te exprimi „ca un copil”? Să nu te poți exprima corect așa cum o faci în limba maternă poate fi frustrant, chiar supărător.

Oricare ar fi motivul pentru care nu îndrăznești să vorbești în public într-o altă limbă, noi avem câteva soluții pentru tine, pentru a depăși acest blocaj.

Îți recomandăm 4 soluții pentru a depăși frica de a vorbi o limbă străină în public

1. Lucrează la pronunția ta

Pentru a câștiga încredere în momentul unei discuții, primul lucru de făcut este să lucrezi la pronunție. Nu numai că vei fi mai puțin conștient de faptul că alții te analizează, dar vor fi și mai puține șanse să fii înțeles greșit de vorbitorii nativi.

Ai nevoie de o mână de ajutor pentru a-ți îmbunătăți pronunția? La Lingua Transcript oferim cursuri limbi străine pentru orice nivel.

2. Înconjoară-te de oameni care au același scop

Parteneri de discuții în limbi străine, profesori, colegi. Vă va fi mai ușor să te exprimi dacă oamenii cu  care te înconjori au același scop și te susțin în acest demers. Nu contează dacă abilitățile tale lingvistice sunt excelente sau dacă mai trebuie să te perfecționezi, nu vei fi criticat pentru nivelul tău.

3. Îmbogățește-ți vocabularul și gramatica

Nu-ți face griji, nu trebuie să înveți întregul dicționar sau să cunoști la perfecție toate regulile. Concentrându-te pe lexicul de care ai cu adevărat nevoie și pe punctele cheie ale gramaticii, te vei putea exprima mai fluent.

Astfel, nu vei mai avea senzația neplăcută că întreții o conversație cu un adult folosind vocabularul unui copil.

4. Înscrie-te la cursuri limbi străine

Încă mai crezi că nu-ți poți depăși teama de a vorbi o limbă străină? Dacă ai nevoie doar de un sprijin profesionist? Prin înscrierea la cursuri limbi străine de calitate, vorbirea în public va deveni mult mai simplă. Vei vorbi în publici fără teama de a fi judecat! Alege acum cursul de limbi străine de care ai nevoie!

Caută

Articole recente

Distribuie:

Abonează-te la newsletter