Cele mai bune metode de a învăța limba spaniolă, pe lângă cursul de limbă străină

Cele mai bune metode de a învăța limba spaniolă, pe lângă cursul de limbă străină

Dacă vrei să însușești cât mai rapid posibil limba spaniolă, îți recomandăm să întreprinzi câteva acțiuni de completare a cursurilor de limbă spaniolă. Aceasta te va ajuta să pui memorezi mai bine informațiile primite la curs. Iată câteva idei:

1 – Citește cât mai mult posibil

Citirea într-o limbă străină poate părea provocatoare, dar dacă găsești povești sau articole la nivelul tău, poate fi de mare ajutor. Când citești, poți evidenția cuvinte și fraze pe care nu le înțelegi, le poți nota și le poți căuta. Acest lucru le va ajuta să rămână în minte și să-ți  extindă vocabularul spaniol. De asemenea, citirea îți va oferi o înțelegere a gramaticii și a modului de structurare a propozițiilor. Citirea știrilor în spaniolă este o idee foarte bună, deoarece poți urmări evenimentele curente și informațiile care te interesează în timp ce îți îmbunătățești abilitățile de citire.

2 – Memorează primele 2000 de cuvinte

Potrivit dicționarului spaniol de la Real Academia Española, există 93.000 de cuvinte în limba spaniolă. 

Este de înțeles că unele cuvinte apar mult mai frecvent decât altele, iar unele cercetări sugerează că învățarea celor mai comune 2000 de cuvinte va permite cursanților limbi străine să înțeleagă 80% din ceea ce au nevoie! 

Caută informații cu cele mai folosite 2000 de cuvinte în limba spaniolă și pur și simplu memorează-le! Odată cu aprofundarea studiilor vei vedea cât de multe te va ajuta acest prim vocabular.

3 – Învață bine elementele de bază ale gramaticii 

Mulți cursanți de limbi străine nu s-au bucurat de gramatică la lecțiile de limbi străine din școala generală sau liceu. Pentru mulți dintre cursanți, acele amintiri s-au estompat într-un exercițiu prelungit de conjugare. Mulți dintre cursanți cred că Învățarea gramaticii este o muncă plictisitoare, mecanică, iar vorbitorii nativi încalcă regulile gramaticale tot timpul…

Cu toate acestea, ca pași de parcurs către învățarea limbii, cunoașterea gramaticii este obligatorie. În loc să eviți total gramatica, încearcă să studiezi nivelul minim de care ai nevoie pentru a începe să te exprimi.

Pentru a avea conversații simple în limba spaniolă, ar trebui să încerci să înveți la timpul prezent, apoi la timpul trecut. Începe ușor, exersează și nu ceda!

4 – Implică limba spaniolă în viața de zi cu zi

Cele mai multe videoclipuri YouTube, postări de blog și podcasturi despre învățarea unei limbi se rezumă la același sfat: aprofundează limba cât mai mult posibil. 

Odată ce ai depășit nivelul de începător A1 sau A2, cea mai mare parte a „timpului de studiu” ar trebui să fie petrecut interacționând cu limba spaniolă în moduri în care este folosită în viața reală – prin ascultare, vorbire, scris sau citire.

Tehnicile de aprofundare tind să fie mai eficiente decât folosirea manualelor sau a aplicațiilor, deoarece corespund mai îndeaproape situațiilor în limba spaniolă din lumea reală. Fii creativ cu tehnicile tale de învățare și nu te limita la lucruri care par ușor de studiat. 

Întreabă-te: în ce momente din viața mea de zi cu zi ar putea fi folosită limba spaniolă de acum înainte? Uite câteva idei:

A – Urmărește filme sau seriale spaniole – Există o mulțime de emisiuni TV și filme interesante din Spania sau America Latină, astfel încât să te poți bucura de televizor în timp ce îți îmbunătățești limba spaniolă. 

B – Încearcă să vizionezi cu subtitrarea activată!

C – De fiecare dată când găsești o frază care pare utilă, noteaz-o într-un caiet. 

Vei construi rapid o mulțime de exemple de propoziții pe care le folosesc vorbitorii nativi de spaniolă.

D – Schimbă limba telefonului în spaniolă – Este ușor să petreci o oră sau două pe zi, derulând fără rost pe telefon, fără niciun beneficiu, dar dacă îți schimbi setările, poți transforma acel timp mort în practică lingvistică. 

S-ar putea să fii surprins cât de util poate fi să cunoști cuvinte simple precum „ceas”, „hărți” sau „parolă”.

E – Ascultă un post de radio spaniol – Ascultarea artiștilor de muzică din America Latină sau Spania te va ajuta, de asemenea, să înțelegi expresii și să-ți îmbogățești vocabularul

F – Urmărește videoclipuri spaniole pe YouTube – Data viitoare când cauți un videoclip pentru un nou antrenament, rețetă sau tutorial, încearcă să îl cauți în limba spaniolă. Ascultarea unui YouTuber vorbitor de spaniolă îți va dezvolta vocabularul și înțelegerea.

Vrei să aprofundezi limba spaniolă cu un profesor specializat? Vezi aici cursurile noastre:

Alege cursurile Lingua Transcript!

Caută

Articole recente

Distribuie:

Abonează-te la newsletter