Cele mai bune cărți pentru a înțelege mai bine limba și cultura franceză

Cele mai bune cărți pentru a înțelege mai bine limba și cultura franceză

Cauți modalități să îți îmbunătățești limba franceză? Un mod plăcut și practic este să citești cărți pentru începători. Noi am creat o listă cu cele mai ușoare cărți:

1 – Le Petit Prince – ‘‘Micul Prinț’’ de Antoine de Saint Exupéry

Există un motiv pentru care acest clasic al literaturii franceze, scris de Antoine de Saint Exupéry, este renumit în întreaga lume. Romanul spune povestea unui băiat care trece prin aventuri profunde în timp ce călătorește în univers. Este o lectură scurtă și plăcută, așa că cei de la un nivel începător sau intermediar o vor găsi o resursă benefică. Poți găsi această carte și în varianta film, dacă îți este mai ușor să urmărești.

2 – Le Petit Nicolas – ‘‘Micul Nicolas’’ de René Goscinny și Jean-Jacques Sempé 

Seria clasică pentru copii, Le Petit Nicolas, este una dintre cele mai bune cărți folosite de începători pentru a învăța limba franceză. Scrise de René Goscinny și ilustrate fermecător de Jean-Jacques Sempé, cărțile sunt narate din punctul de vedere al tânărului Nicolas, care trăiește o copilărie idilică în Franța anilor 1950. Și pentru această carte există adaptare în format de film.

3 – Arsène Lupin, Gentleman cambrioleur – ‘‘Extraordinarele aventuri ale lui Arsène Lupin’’ de Maurice Leblanc

Cartea de ficțiune polițistă povestește aventurile hoțului Arsène Lupin printr-o serie de nuvele. Cartea este distractivă și ușor de citit, așa că este potrivită atât pentru cei începători, cât și pentru cei care învață la nivel mediu. Vocabularul care descrie oameni și concepte legate de justiție, precum și concepte legate de gramatică precum timpul prezent, adverbe de timp și acordul adjectivului oferă o mulțime de oportunități de a-ți testa cunoștințele în limba franceză.

4 – Astérix et Obélix de René Goscinny și Albert Uderzo

Astérix et Obélix, creat de René Goscinny și Albert Uderzo la sfârșitul anilor 1950, este unul dintre cele mai populare seriale de benzi desenate franco-belgiene din lume. Dacă ți se pare prea complicat să citești o carte întreagă, benzile desenate vor fi cu siguranță un început bun! 

Poveștile înregistrează aventurile a doi protagoniști, Astérix și Obélix, care ambii provin dintr-un sat din Galia (Franța de astăzi, Belgia, Luxemburg și alte părți ale Europei de Vest). Orice listă cu cele mai bune cărți pentru a învăța limba franceză ar fi incompletă fără această selecție!

Dacă vrei să înveți limba franceză la un nivel avansat, alege Lingua Transcript!

Caută

Articole recente

Distribuie:

Abonează-te la newsletter