5 Sfaturi pentru a-ți îmbunătăți vocabularul în limba franceză

5 Sfaturi pentru a-ți îmbunătăți vocabularul în limba franceză

Vocabularul este o parte importantă a oricărei limbi, dacă nu îl ai dezvoltat, vei face confuzii între termeni și nu vei reuși să exprimi ce îți dorești.

Există câteva metode care te pot ajuta să-l îmbunătățești, niciuna din aceste metode nu presupune să înveți pe de rost un dicționar întreg.

Îți prezentăm 5 sfaturi care te vor ajuta să-ți îmbunătățești vocabularul în limba franceză, făcând-o cu plăcere.

1 – Citește

Cititul este probabil cel mai bun mod de a învăța cuvinte noi. În primul rând trebuie să alegi un domeniu de interes care te poate ajuta să te bucuri de ceea ce citești. Poate că ești interesat de tehnologie, povești de dragoste, muzică sau istorie. După ce te-ai gândit la ceva despre care îți place să înveți, selectează formatul care crezi că ți se potrivește cel mai bine: romane, reviste, articole online, povești scurte, manuale.

Nu căuta în dicționar fiecare cuvânt pe care nu îl înțelegi la început. Încearcă să îți faci singur o definiție în funcție de context și apoi verifică dacă ai dreptate căutând-o. Sublinierea și luarea de notițe te pot ajuta, de asemenea, să memorezi.

2. Vizionează filme

Poate că ești obișnuit cu filmele în limba engleză, dar vizionarea de filme în limba franceză te va ajuta să auzi cuvinte noi în context și să le reții mai bine. Poate nu vei simți că ai învățat cuvinte noi imediat după terminarea unui film, dar vizionarea repetată de filme te va ajuta să reții cuvinte fără să îți dai seama.

3. Urmărește orice program cu subtitrare

Aceasta este o modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți vocabularul. Vizionarea de filme, desene animate, clipuri video, documentare cu subtitrări, îți va permite să vezi forma scrisă a cuvântului și să asculți pronunția acestuia în același timp.

Vei obține, de asemenea, un context care te va ajuta să înțelegi sensul cuvântului. Lasă subtitrarea în limba română în trecut și începe să urmărești dialogurile în franceză!

Dacă îți dorești să înveți limba franceză la un nivel avansat, te așteptăm la cursuri de limbi străine la Lingua Transcript!

4. Joacă jocuri online 

Poate crezi că această opțiune este doar pentru copii, dar această idee este complet greșită. Jocurile s-au dovedit a fi instrumente educaționale puternice care pot ajuta oamenii să învețe lucruri valoroase din aproape orice domeniu la care te poți gândi.

Există multe jocuri online concepute special pentru ca oamenii să învețe cuvinte noi din diferite domenii. Există chiar și site-uri web complete dedicate creării de jocuri educaționale și academice.

5. Caută sinonime/cuvinte legate

Aceasta este o modalitate excelentă de a lega cuvinte noi cu altele pe care le cunoști deja. După ce ai învățat un cuvânt nou, poți căuta sinonime și poți lua notițe. Exersează cuvintele noi adăugându-le în unele propoziții, astfel încât să le poți memora cu ușurință.

Poți lega cuvinte noi la alte cuvinte care nu sunt sinonime. De exemplu, poți alege o zonă despre care dorești să afli mai multe și poți scrie alte cuvinte legate de aceasta. De exemplu, „gătit” și apoi cauți diferite cuvinte legate de gătit și articole de bucătărie.

Unora le place să pună post-it-uri pe diferite obiecte din casa lor, astfel încât să le poată citi de fiecare dată când le folosesc și să memoreze cu ușurință numele!

Vrei să-ți îmbunătățești rapid vocabularul? Înscrie-te la un curs franceză specializat la Lingua Transcript!

Caută

Articole recente

Distribuie:

Abonează-te la newsletter