6 greșeli de evitat în studierea unei limbi străine

6 greșeli de evitat în studierea unei limbi străine

Înveți o nouă limbă străină? Ți-am pregătit o listă cu cele mai comune greșeli. Conștientizează-le și evită-le!

1 – Folosești o metodă de învățare nepotrivită

Care este cel mai simplu mod de a o învăța? Asta depinde de felul în care asimilezi tu cel mai bine. Nu există o soluție unică pentru toată lumea. Gândește-te cum îți place să înveți:
– Îți amintești cel mai bine lucrurile citind, ascultând, urmărind sau practicând?
– Cât de bun ești la memorare?
– Cât de structurată trebuie să fie informația pentru a o memora mai ușor?

Răspunde-ți la aceste întrebări înainte de a începe să studiezi.

2 – Ai obiective prea vagi

O mare parte din materialele de învățare a limbilor străine se concentrează pe cum să devii fluent într-un anumit interval de timp. În loc să te concentrezi pe un nivel pe care dorești să-l atingi, gândește-te la ce îți dorești să faci cu limba străină învățată și de ce ești interesat de aceasta în primul rând.

Vrei să pleci într-o excursie? Vrei să poți viziona filme fără subtitrare? Există anumite cărți pe care vrei să le citești în limba lor originală? Învățarea limbii ar avea beneficii în carieră? Toate acestea sunt obiective care vor fi mult mai utile pentru a te motiva să continui să înveți.

3 – Ești descurajat de greșelile tale

Dacă ești tentat să renunți atunci când nu reușești ceva, va trebui să depășești acest instinct. Probabil că vei excela în unele părți și vei descoperi că există părți mai dificile. Citirea poate fi ușoară pentru tine, dar pronunția poate fi dificilă. Este important să privești greșelile ca oportunități de învățare și să nu renunți.

4 – Nu-ți acorzi suficient timp

Cât timp durează să înveți o nouă limbă? Depinde. Dacă limba maternă este româna, îți va lua mai mult timp să înveți germana decât spaniola. Dar mai depinde și de tine. Ești bun la memorare? Știi să te auto-motivezi? Când consideri că ai „terminat” de învățat? Toate acestea vor acționa asupra progresului tău. 

5 – Nu ceri ajutor
Scopul învățării unei limbi străine este de a comunica cu alți oameni, totuși anumiți cursanți autodidacți sunt mândri că „învață pe cont propriu”. La un moment dat vei avea nevoie de ajutor pentru a învăța. Acesta ar putea fi un profesor, un partener de conversație, membri ai unei comunități online sau chiar oameni pe care îi cunoști din viața ta. Noi îți recomandăm să alegi profesioniști care să te îndrume în învățarea unei limbi străine!
6 – Devii frustrat când asculți vorbitori nativi

Ascultarea vorbitorilor nativi și copierea lor este o modalitate excelentă de a învăța corect o limbă străină. Cu toate acestea, atunci când ești începător, abilitățile tale de înțelegere a limbii respective nu vor fi atât de dezvoltate. Poți deveni foarte ușor frustrat și să nu mai încerci să conversezi cu ei.

Îți recomandăm să-i ceri persoanei cu care vorbești să vorbească mai lent, dar, în același timp, lucrează la abilitățile tale de înțelegere până când nu vei mai avea nevoie de acest lucru. 

Dacă vrei să înveți de la cei mai buni profesori, alege cursurile de la Lingua Transcript!

Caută

Articole recente

Distribuie:

Abonează-te la newsletter