Participă cu noi la dezbateri în limbi străine

Participă cu noi la dezbateri în limbi străine

Să înveți o limbă străină este tot timpul mai ușor când poți să ai un partener de discuție. Evenimentele organizate de Lingua TranScript au exact acest scop. Orice club de conversație bun folosește competiția într-un mod pozitiv, prin dezbateri în limbi străine.

O discuție ce pune în balanță aspectele pro și contra a oricărui subiect, te poate provoca să te exprimi corect în orice limbă străină. Avantajele unui astfel de exercițiu sunt numeroase. Astăzi vom analiza principalele argumente.

Discuții directe cu vorbitori nativi

Dezbateri în limbi străine unde participă și un vorbitor nativ al acelei limbi sunt experiențe ce nu le poți găsi ușor. Avantajul este că poți primi feedback concret de la un vorbitor nativ sau un lector participant.

Este clar că dacă argumentele tale sunt ușor înțelese, exprimarea și pronunția ta sunt la un nivel avansat. Chiar dacă ai cunoscut o limbă foarte bine, dar nu ai utilizat-o recent aceste evenimente te pot ajuta să îți reîmprospătezi memoria. Pot fi pasul necesar pentru a fi din nou fluent în conversații. Pentru a afla mai multe despre evenimentele organizate de noi, înscrie-te aici.

Un vorbitor nativ va avea un impact pozitiv și pentru a-ți îmbunătății nivelul conversațional. Întotdeauna ajută să auzi pronunția și construcția propozițiilor de la un vorbitor nativ pentru a știi cum să îmbunătățești modul în care tu vorbești.

Învață mai multe prin dezbateri în limbi străine 

O discuție deschisă poate aduce la iveală informații și perspective pe care nu le cunoști. Este o oportunitate de învățare, mai departe de contextul lingvistic. Să înțelegi perspectiva unei alte persoane poate fi la fel de important ca a te exprima corect.

Exercițiu este și cea mai bună metodă de a-ți îmbunătăți abilitățile de a:

  • Vorbi în public,
  • Argumenta,
  • Prezentare,
  • Analiză a informațiilor primite,
  • Extragerea concluziilor.

Toate aceste aspecte pot avea un efect benefic și asupra mediului în care lucrezi. Poți utiliza aceste abilități formate sau îmbunătățite, în cadrul serilor tematice.

Stabilirea unor noi contacte și relații

Networking-ul e tot timpul un aspect important al oricărui eveniment. Îți oferă oportunitatea să ieși din cercul tău obișnuit și să faci cunoștință cu persoane noi. Un mod de a deveni (un i!) memorabil și prin care să continui discuția, în afara evenimentului, poate începe la dezbateri în limbi străine.

Imaginează-ți că susții opinia opusă față de următorul tău partener în afaceri. Faptul că înțelegi și combați argumentele lui îl face să înțeleagă cum gândești. Modul în care prezinți informația și încerci să-l convingi reflectă modul tau de a colabora.  

Arăți și modul în care poți face un management al conflictelor. Unde părerea și informația este cea analizată și nu persoana care le prezintă.

Experiența completă a serilor de conversații

Sperăm să ni te alături seriilor noastre de conversații. Dezbateri în limbi străine sunt doar unul din tipurile de evenimente pe care le desfășurăm.

Newsletterul nostru te va anunța cum vor continua aceste evenimente în contextul pandemiei. Abonează-te pentru a sta la curent cu informații despre serviciile și evenimentele organizate de noi.

Pentru a deveni un vorbit desăvârșit ai nevoie de un curs, dar și de contextul de a avea discuții libere. Lingua Transcript e aici să te ajute pe tot parcursul procesului.

Caută

Articole recente

Distribuie:

Abonează-te la newsletter