Joi, 22 februarie, de la 7.00 p.m.- Șezătoare: Social Media ne unește sau ne dezbină?

Joi, 22 februarie - Șezătoare Social Media ne unește sau ne dezbină

Un an nou, Noi speranțe și proiecte!  Începem ciclul de SERI tematice de dezbateri și jocuri Lingua Events, de data aceasta în limba română . Pentru prima întâlnire din an a comunității de cursanți și prieteni, vă propunem o provocare, una în special pentru expații care doresc să exerseze limba română. Este vorba despre o adunare tradițională românească, numită “șezătoare”, moderată de Manuela Meleandră, fondator Lingua Transcript. 

Potrivit obiceiurilor românești, șezătoarea este o adunare de mici dimensiuni specifică mediului rural, care are loc în serile de iarnă. Cei care participă la ea lucrează, cântă, spun ghicitori și glume, povestesc și joacă anumite jocuri sociale.

Ciclul anual al șezătorilor, conform tradițiilor din trecut, este după terminarea muncilor agricole.

La șezătoarea Lingua Events, împreună cu Manuela, vom dezbate un subiect care este mereu actual, atât timp cât noi avem o prezență online și anume “Social Media ne unește sau ne dezbină?”.

Dragi prieteni din alte țări și, desigur, dragi prieteni români, vă așteptăm la șezătoare, într-o atmosferă relaxantă, cu vorbitori nativi de română și engleză, gustări și băuturi, pentru o seară interactivă, cu oameni prietenoși, pentru 3 ore de distracție, învățare și bună dispoziție!
Când? Joi, 22 februarie, ora 19.00
Unde? Bd. Ferdinand nr. 48
Preț: 70 lei (snacks&drinks&moderator&feedback lingvistic) 

Înscrie-te aici: 
https://fb.me/e/1SIzavxLc  

Despre șezătoarea “Social media ne unește sau ne dezbină?”

După cum probabil am simțit fiecare dintre noi, rețelele sociale au impact atât pozitiv, cât și negativ asupra noastră, familiilor și prietenilor noștri și asupra relațiilor dintre noi, în funcție de modul în care le folosim.

Mulți sunt de părere că rețelele sociale sunt benefice, pentru că ele ne conectează cu persoane dragi pe care nu le-am revăzut de mulți ani sau persoane sau sunt la distanțe mari, cu oameni din medii, culturi și roluri sociale diferite. În același timp, potrivit unora, ele cresc gradul de conștientizare a problemelor sociale importante și pot ajuta la educația de diverse tipuri a unora dintre noi.


Alții spun că rețelele sociale ne pot diviza prin răspândirea de dezinformări, încurajarea hărțuirii cibernetice și a discursului instigator la ură.
Cum reacţionăm la diverse mesaje pe rețele sociale despre noi sau despre un anume subiect? Ne afectează ele în sens pozitiv sau negativ? Ne implicăm în discuții contradictorii sau educative pe rețele sociale? Ce rețea socială ni se pare cea mai periculoasă din punct de vedere al dezinformării și instigării la ură și la diverse provocări periculoase mai ales pentru copii și tineri? Care este cea mai inofensivă rețea? și nu în ultimul rând ne putem proteja să nu fim influențati negativ de rețele sociale?
Vom încerca să aflăm răspunsul pe parcursul șezătorii Lingua Transcript. 

Save the date! 22 februarie 2024. 

Caută

Articole recente

Distribuie:

Abonează-te la newsletter