În cât timp înveți o limbă străină? Află detalii despre studiul care a grupat limbile în 5 categorii

În cât timp înveți o limbă străină? Află detalii despre studiul care a grupat limbile în 5 categorii

Foreign Service Institute (FSI) din SUA este organizația care oferă formare diplomatică de clasă mondială, precum și oportunități de învățare pe tot parcursul carierei de care au nevoie profesioniștii din domeniul afacerilor externe ale guvernului SUA pentru a excela în arena globală de astăzi.

Astfel că având resursele necesare, FSI a realizat un studiu pentru a stabili de cât timp este nevoie pentru a învăța o anumită limbă străină și cât de dificilă este. În urma cercetărilor, au făcut un clasament potrivit căruia cele mai vorbite limbi ale lumii se împart în cinci categorii în funcție de dificultate.

Grupul 1 – din această categorie fac parte limbile: daneza, olandeza, franceza, italiana, norvegiana, portugheza, româna, spaniola, suedeza. Este nevoie de 24 de săptămâni pentru a le învăța la nivel de comunicare.

Iar dacă cunoști deja bine limba engleză, vei putea învăța mai ușor olandeza, daneza și suedeza fiindcă au rădăcini comune cu limba engleză.

Grupul 2 – din această categorie face parte doar limba germană care are nevoie de aproximativ 30 de săptămâni pentru a fi însușită.

Grupul 3 – din această categorie fac parte limbile: indoneziana, malaieza, swahili, iar pentru învățarea acestor limbi este nevoie de 36 de săptămâni.

Grupul 4 – din această categorie fac parte limbile: albaneza, amharica, armeana, azera, bengaleza, bosniaca, bulgara, greaca, hindi. Studierea acestor limbi are nevoie de 44 de săptămâni.

Grupul 5 –  din această categorie fac parte limbile: arabă, cantoneză (dialect al limbii chineze), mandarină, japoneză, coreeană. Sunt considerate cele mai dificile limbi și se învață în aproximativ 88 de săptămâni! 

Cercetătorii au mai menționat faptul că pentru studierea oricărei limbi din prima grupă este nevoie de aproximativ 480 de ore, iar pentru celelalte de circa 720 de ore. 

Dacă facem un calcul simplu, dacă am avea la dispoziție zilnic câte 5 ore dedicate studiului, am putea să vorbim o limbă străină din prima categorie în aproximativ o lună și jumătate, iar o limbă mai dificilă, în două luni și jumătate.

Deci, studierea unei limbi străine depinde de dificultatea limbii studiate precum și de timpul oferit învățării.

Îți reamintim că nivelurile de cunoaștere a unei limbi străine sunt următoarele:

1 – nivel introductiv A1;

2 – nivel de bază A2; 

3 – nivelul intermediar B1;

4 – nivel post intermediar B2;

5 – nivel autonom C1;

6 – nivel avansați C2.

În concluzie, dacă vei studia zilnic timp de o oră, ai putea ajunge la A1 în decurs de 12 săptămâni.

Așa că nu uita că orice limbă străină se învață prin multă practică!

Caută

Articole recente

Distribuie:

Abonează-te la newsletter