Cum să alegi corect un curs de limbă engleză pentru tine? Vezi cele 7 sfaturi!

Cum să alegi corect un curs de limbă engleză pentru tine? Vezi cele 7 sfaturi!

Ai decis să urmezi programul unei școli de limbi străine? Iată cele mai importante criterii de luat în considerare atunci când ești în căutarea unui curs:

1 – Program și durată: Informează-te despre durata și orele la care se desfășoară cursul. Asigură-te că programul pe care școala îl propune este convenabil pentru tine. Îți recomandăm să soliciți și alt interval dacă aceasta te ajută. Deseori se vor forma grupe în funcție de cerințele studenților. 

2 – Clase pe diferite niveluri: Este important să înveți exact la nivelul tău. Verifică dacă vei susține teste speciale sau dacă vei fi testat de către un profesor pentru a stabili nivelul la care cunoști limba engleză. Vezi aici cum te poți testa online la Lingua Transcript.

3 – Metodă de predare: Întreabă care este structura lecțiilor. Se pune accentul doar pe învățarea teoretică, fără punerea în practică a celor învățate? Se pune accentul atât pe scris, citit, cât și conversat și ascultat? Toate aceste lucruri sunt importante pentru a fi capabil ca la sfârșitul programului nu doar să înțelegi ce se vorbește, dar să poți răspunde la rândul tău.

4 – Materiale folosite: Ia în considerare dacă programul pe care îl alegi are materiale variate de învățare, actualizate sau chiar interactive. Este de ajutor să se folosească materiale audio, video, fișe de completat. Suplimentar, află dacă primești acces gratuit la anumite materiale precum cărți, explicații suplimentare, materiale ajutătoare. 

5 – Experiența și calificările profesorilor: Află ce pregătire au profesorii care vor preda. Sunt aceștia calificați, sunt vorbitori nativi sau au parcurs ei înșiși toate nivelurile de limbă engleză? În același mod poți căuta recenzii pe Google de la alți cursanți. Este cea mai sigură metodă de a te înscrie la un curs de calitate.

6 – Evaluare și monitorizare a progresului: Pentru a-ți da seama dacă progresezi, ai nevoie de o verificare din partea profesorilor. Doar așa poți afla cât de eficiente sunt lecțiile pe care le urmezi și dacă tu reușești să asimilezi informațiile predate.

7 – Interacțiune socială și practică: Află dacă în cadrul programului poți conversa cu ceilalți cursanți sau cu profesorul. Acest lucru te va ajuta să-ți dezvolți abilitățile conversaționale. Nu există altă metodă de a vorbi o limbă decât practicând-o.

La Lingua Transcript avem doar profesori specializați, pregătiți în domeniu, care folosesc cele mai noi alternative de studiu. Vezi aici detalii despre toate cursurile noastre.

Caută

Articole recente

Distribuie:

Abonează-te la newsletter