Care sunt beneficiile studierii unei limbi străine pentru dezvoltarea în carieră?

Care sunt beneficiile studierii unei limbi străine pentru dezvoltarea în carieră?

Nu mai este un secret pentru nimeni că însușirea unei limbi străine este indispensabilă în dezvoltarea carierei. Iată care sunt principalele beneficii:

1 – O a doua limbă străină se traduce prin oportunități de angajare mai bune! 

Vei deschide porțile către o serie de oportunități de angajare atunci când vei vorbi mai mult de o limbă.

Există o cerere din ce în ce mai mare de profesioniști bilingvi și multilingvi în tot felul de domenii – așa că de la marketing la servicii bancare la drept și nu numai, capacitatea ta de a vorbi o a doua limbă vă oferă un avantaj real în căutarea unui loc de muncă.

Vei avea, de asemenea, acces la joburi care necesită fluență într-o a doua limbă prin definiție, cum ar fi roluri în traducere, interpretare și predare a limbilor străine.

Dacă te interesează să lucrezi în străinătate, abilitățile lingvistice pot fi o condiție prealabilă pentru unele posturi. 

Capacitatea ta de a conversa cu localnicii și de a te deplasa prin noua țară de origine va ușura cu siguranță tranziția, chiar dacă din punct de vedere tehnic nu trebuie să vorbești limba pentru a obține un loc de muncă.

Dacă dorești să lucrezi pe plan intern, cunoașterea unei a doua limbi înseamnă că îți vei extinde și lista locurilor de muncă pentru care te califici. Puncte bonus: mai multe oportunități de a călători în interes de serviciu!

2 – Îți vei crește invitațiile la interviu

O a doua limbă te va face să te evidențiezi dintr-o mulțime de candidați calificați.

Chiar dacă un potențial angajator nu caută în mod special abilități de a doua limbă, capacitatea ta de a vorbi mai mult de o limbă te va diferenția de solicitanții care altfel au calificări similare.

Faptul că ai învățat o a doua limbă arată un nivel de angajament (și, da, un plus de putere cerebrală) pe care nu o poate pretinde orice candidat. Adaugă-l în CV-ul tău și vezi cum încep să apară invitațiile la interviu.

3 – Învățarea unei limbi dă roade, la propriu

Odată ce obții acel loc de muncă, poți, de asemenea, să aștepți cu nerăbdare un salariu mai mare. Angajații bilingvi au adesea salarii mai mari decât colegii lor care vorbesc o singură limbă.

Se reduce la o simplă economie. Există mai puțini oameni pe piața muncii care vorbesc mai multe limbi, așa că poți cere salariu mai mare dacă ești cineva care cunoaște o a doua limbă străină, mai ales dacă angajatorul tău trebuie să se sprijine pe tine pentru traducere sau interpretare la locul de muncă.

Și dacă ai în CV o limbă străină mai puțin vorbită, abilitățile tale pot fi și mai atrăgătoare.

4 – Îți vei spori șansele de dezvoltare și avansare în carieră

Ai primit slujba. Ai negociat un salariu grozav. Acolo se opresc beneficiile în carieră ale învățării unei a doua limbi, nu?

Nu. De asemenea, ești pe o cale bună pentru promovarea și avansarea în carieră datorită abilităților lingvistice și interculturale. 

De la promovări la locul de muncă actual până la noi oportunități în altă parte, a cunoaște o a doua limbă poate fi biletul tău pentru creșterea continuă în carieră.

Dacă lucrezi la o companie mare, multinațională, poți fi siguri că angajatorii caută oameni care să se deplaseze în alte țări și să desfășoare afaceri cu succes. Companiile au nevoie și de angajați pentru a verifica oportunitățile de peste hotare.

Nici măcar nu trebuie să fii foarte fluent pentru a avea parte de beneficiile oferite de o a doua limbă, deși cu cât cunoștințele lingvistice sunt mai bune, cu atât vei avea mai multe oportunități. Companiile deseori apelează la traducători să se ocupe de detaliile esențiale, dar a avea un angajat priceput la o limbă străină poate face ca afacerile să aibă mult mai mult succes.

5 – Bilingvismul este benefic pentru creier

Crezi că oamenii care pot vorbi mai multe limbi sunt mai inteligenți? Este un adevăr în asta, științific vorbind.

Când comuți între limbi, oferi creierului un foarte bun antrenament. Vorbirea unei a doua limbi îți poate îmbunătăți abilitățile de rezolvare a problemelor, îți poate crește creativitatea și îți poate îmbunătăți capacitatea cognitivă.

Pe scurt, învățarea unei a doua limbi poate da creierului un impuls asupra celorlalte calități enumerate adesea de angajatori ca fiind obligatorii în fișele postului.

Cauți un curs specializat de limbă străină?

Alege dintre limbile disponibile la Lingua Transcript!

Caută

Articole recente

Distribuie:

Abonează-te la newsletter