5 motive pentru a te inscrie la un curs de limba germana

5 motive pentru a te inscrie la un curs de limba germana

De ce sa te inscrii la un curs de limba germana? Cariera, informatii, cultura, cercetare – afla toate motivele si detaliile!

Indiferent care sunt planurile tale de viitor, cunoașterea unei limbi străine îți va îmbunătăți simțitor șansele de reușită profesională și personală. Iar dacă ai ales să înveți limba lui Goethe, Einstein si Freud, ai luat una dintre cele mai bune decizii din viața ta. 

Studiind limba germană, vei avea acces la o moștenire culturală de mare valoare și vei dobândi în același timp o serie de abilități care-ți pot îmbunătăți atât calitatea muncii cât și viața privată. În cele ce urmează, am enumerat o serie de avantaje pe care ți le oferă un curs acreditat de limba germană.  

O carieră de succes 

Cursurile de limba germană îți oferă mai multe oportunități de angajare în companii germane de renume din țară și din străinătate. Cunoașterea unei limbi rare te poate ajuta să fii mai productiv pentru un angajator cu conexiuni comerciale globale. Iar atunci când vorbești aceeași limbă cu partenerii de afaceri, poți comunica mai eficient și poți stabili mai ușor parteneriate reciproc avantajoase. 

Germana este de asemenea cea mai răspândită limbă din Uniunea Europeana, fiind una dintre cele trei limbi de lucru ale Comisiei Europene și limba oficială în nouă state europene. În plus, limba germană este limba de predare în aproximativ 100 de școli de elită din România. 

Acces extins la informație

Multe site-uri web din diverse domenii oferă conținut de ultimă oră în limba germană, Germania ocupând în același timp locul 5 în lume în ceea ce privește publicarea anuală de cărți. Cunoașterea limbii germane oferă, prin urmare, acces extins la informație, esențial pentru cei ce vor să fie la curent cu noutățile din domeniile lor de interes. 

Acces la un important patrimoniu cultural 

Cunoscând limba germană, ai acces nemijlocit la operele lui Goethe, Kafka, Berthold Brecht, Wagner sau Mozart. Te poți răsfăța citind și ascultând opere nemuritoare în limba lor originală. 

Un atuu important în domeniul cercetării 

Limba germană este a doua cea mai utilizată limbă în domeniul științific, Germania fiind unul din statele cu cea mai mare contribuție la cercetare și dezvoltare științifică. Germania oferă de asemenea burse importante de cercetare pentru oamenii de știință din străinătate. De aceea, pentru cei interesați de domeniul cercetării, cunoașterea limbii germane poate reprezenta un atuu foarte important. 

Oportunități de socializare și dezvoltare personală 

Studiul limbii germane te ajută să înțelegi modul de viață, de gândire și de interacțiune a locuitorilor din țările vorbitoare de limbă germană, ajutându-te să-ți extinzi astfel orizontul. 

Limba germana poate fi extrem de utilă si în plan personal, în special daca vrei să te bucuri la maxim de o excursie în Germania, Elvetia sau Austria. Vorbind limba localnicilor, vei putea să obții informații mai bogate și să înțelegi pe deplin anumite aspecte legate de cultura și civilizația țărilor respective. 

Serile de socializare în limba germană organizate de centrul nostru de limbi străine le oferă cursanților oportunitatea de a socializa cu alți pasionați de limba germană, cu care se pot organiza dezbateri pe diverse teme și cu care se pot lega chiar relații de prietenie. 

Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele avantaje pe care le oferă înscrierea la un curs de limba germană, dar lista ar putea continua. Cunoașterea limbii germane îți oferă numeroase oportunități de dezvoltare profesională și personală, fiind în același timp o activitate interactivă și distractivă.  Pentru a afla mai multe detalii despre cursurile de limbi străine organizate de centrul nostru, ne poți contacta telefonic, pe mail sau poți completa formularul disponibil pe site. 

Caută

Articole recente

Distribuie:

Abonează-te la newsletter