Știai că… limba engleză este considerată a fi și una dintre cele mai ușoare limbi străine? Sau că, în fiecare an, dicționarul limbii engleze are 4000 de cuvinte noi adăugate?
Mediul competitiv actual – fie că este vorba de zona profesională sau mediul școlar – vine însă cu mai multe pretenții, așadar este de așteptat să cunoaștem nu doar una, ci poate chiar minim două limbi străine.
Dacă te-ai hotărât că este timpul să îți aprofundezi cunoștințele în materie de limba engleză sau poate acum ai curajul de a o lua de la zero, iată cum invata limba engleza repede si usor cei hotărâți ca tine! Ai un top 3 idei de pus în practică! Promitem că toate sunt easy peasy pentru tine.
# Ascultă muzică în limba engleză, uită-te la filme fără subtitrare în limba română
Este de preferat să alegi să faci ce îți place și să incluzi în rutina ta limba engleză într-un mod practic. Știi cum se spune, dacă îți place ceea ce faci, nu vei simți că muncești cu adevărat. Se aplică și în acest caz. Dacă ești fan muzică, ascultă artiști internaționali și familiarizează-te cu alte noi cuvinte. Dacă îți place gătitul sau ai orice altă pasiune, urmărește vloggeri care împărtășesc aceste interese. Urmărește tot ce se poate, însă fără subtitrare în limba română.
Similar și când vei dori să vizionezi un film. Accentul nativ s-ar putea să ți se pară mai dificil la început, însă perseverența este cheia. Vei ajunge să îți exersezi abilitățile de listening.
# Oricând ai ocazia, notează cuvintele noi
Când pui pe hârtie, negru pe alb, o dorință, totul devine mai clar. Reții mai ușor! Așadar, din seria old but gold, acest truc never gets old. De fiecare dată când auzi o expresie nouă sau un cuvânt nou, notează-l. Ai mereu telefonul la îndemână? O listă de notițe pentru acest lucru ar fi bine să îți creezi.
De fiecare dată când vei reveni asupra a ceea ce ai notat, te vei întreba de ce a contat atât de mult încât să notezi. Cauți din nou sensul cuvântului, îți aduci aminte de context și there you go, cuvinte noi se adaugă în memoria ta!
# Fii pregătit și uită de nu!
De altfel este un fapt dovedit, dacă îl îmbrățișezi pe nu, este destul de mult probabil să fii descurajat de ce va urma. Perseverează în ceea ce faci, dacă ai urmat curs de începător, nu lăsa timpul să treacă și continuă pe scara progresului. Te încurajăm să urmezi cursul de nivel mediu și ulterior cel pentru avansați.
Dacă ai ocazia să faci schimb de experiență, cu atât mai bine. Folosește cunoștințele tale de limba engleză în contexte practice, să te descurci cerând indicații stradale, spre exemplu, când ești în vacanță. Te scoate din zona de confort, dar te ajută și să depășești acel prag psihologic al nu-ului care te-ar putea bloca să evoluezi. Tu ce tips and tricks știi pentru a învăța limba engleză mai ușor?