Urmezi cursuri de limba italiană? Aplică aceste 5 sfaturi pentru a-ți dubla viteza de învățare!

Urmezi cursuri de limba italiană? Aplică aceste 5 sfaturi pentru a-ți dubla viteza de învățare!

Melodioasă, clară, frumoasă – limba italiană este ca o adevărată destinație de vacanță, iar studierea ei – o călătorie. Dacă deja urmezi lecțiile unui curs de limbă italiană și îți dorești să înveți cât mai rapid această limbă, îți propunem câteva sfaturi.

1 – Ascultă limba italiană vorbită. Mai ales atunci când conduci și petreci mai mult timp în trafic, este momentul oportun să asculți limba italiană. Alege podcast-uri pe tematici care îți plac și ascultă chiar dacă nu înțelegi atât de bine. Creierul tău va avea tendința să identifice cuvintele pe care le recunoaște și să înțeleagă povestea. Vei asculta ritmul, pronunția și modul în care sunt rostite cuvintele, iar aceasta te va ajuta ulterior să le însușești mai bine.

Vezi aici 30 de podcast-uri în limba italiană: https://bit.ly/30podcastitaliani

2 – Ascultă muzică în limba italiană. Alege cântecele pe care le știi și îți plac, astfel vei avea o curiozitate mult mai mare ca să le și înțelegi. Caută versurile în italiană, precum și traducerea în limba română, memorează cuvintele pe care nu le știi și pune piesa pe repeat. Este o metodă relaxantă de a învăța cuvinte și expresii noi.

Vezi aici o selecție de cele mai frumoase piese în italiană din toate timpurile: https://bit.ly/lecanzoniitaliane

3 – Citește orice în limba italiană. Schimbă limba telefonului în italiană, caută pe google informația de care ai nevoie în italiană, citește wikipedia în italiană, abonează-te la newslettere de pe site-uri de interes pentru tine. Și bineînțeles, cumpără cărți în limba italiană și citește minimum 10 pagini zilnic.

Vezi aici o listă cu recomandări de cărți în italiană: https://bit.ly/libriitaliani 

4 – Vizionează filme în limba italiană. Atunci când treci de nivelul mediu de cunoaștere a limbii, începe să urmărește filme italienești însoțite de subtitrări. Evită filmele în care se vorbește în dialect sau cele în care personajele vorbesc foarte repede. Având deja o bază bună a limbii italiene, îți va fi ușor să înțelegi care sunt cele mai potrivite filme.

Vezi aici câteva filme recomandate după nivelul de cunoaștere al limbii: https://bit.ly/imigliorifilm

5 – Alege Italia ca destinație de vacanță! Italia va fi mereu o destinație de vacanță bogată în experiențe unice. De la peisajele sale de o frumusețe de îți taie respirația, comoara patrimoniului UNESCO ce se regăsește aici în proporție de peste 70% din patrimoniul mondial, până la cea mai simplă felie de pizza în care vei regăsi gustul Italiei… Aici vei găsi peste tot oameni iubitori de povești cu care vei putea exersa limba italiană la ea acasă.

Vezi aici 20 de destinații din Italia de vizitat măcar o dată în viață: https://bit.ly/viagiinitalia

Caută

Articole recente

Distribuie:

Abonează-te la newsletter