De ce să înveți limba germană? Ai cel puțin 8 motive!

De ce să înveți limba germană? Ai cel puțin 8 motive!

1. Este ușor de învățat

Să începem prin a anula mitul că limba germană este deosebit de grea. În ciuda tuturor glumelor care se fac despre faptul că este imposibil de grea, dacă ești vorbitor de engleză, ești deja destul de avantajat.

Acest lucru se datorează faptului că acestea au aceeași rădăcină germanică. În consecință, există mii de cuvinte care sunt strâns legate. 

Cu resursele potrivite, poți înțelege ușor chiar și noțiunile dificile. De exemplu, dacă te înscrii la cursuri limba germană îți va fi mult mai simplu să asimilezi noile reguli gramaticale.

2. Este graiul inventatorilor și inovatorilor

Se spune că Germania este țara poeților și a gânditorilor — Das Land der Dichter und Denker. Cu siguranță nu se poate nega partea a doua. Un mare procent din cele mai impresionante realizări ale lumii au fost concepute pentru prima dată în această țară. Peste o sută de premii Nobel au fost acordate pentru realizările în fizică, medicină, chimie, literatură și alte domenii.

3. Este importantă în mediul academic

Cu un număr atât de mare de oameni de știință premiați din această țară, s-ar putea să nu fie surprinzător faptul că aceasta este foarte importantă în comunitatea academică. De fapt, se află pe locul al doilea ca limbaj științific cel mai des folosit.

4 . Companiile sunt lideri de piață mondială

Vorbind despre companiile din această țară: vrei să lucrezi pentru o afacere care este lider de piață internațional în domeniul său? Dacă o cunoști, te va ajuta cu siguranță să găsești un job care să implice aceste cunoștințe.

Țara găzduiește un număr mare de companii cunoscute la nivel mondial. Siemens, Volkswagen, Adidas și Lufthansa sunt mărci și corporații recunoscute la nivel global. 

5. Este limba maternă cea mai vorbită în Europa

Engleza, franceza și germana sunt cele trei limbi oficiale ale Uniunii Europene. În cifre absolute, este a doua cea mai vorbită de pe continentul european. Cu toate acestea, când vine vorba de vorbitori nativi, germana este numărul unu.

Timp de secole, limba a servit ca ‘‘lingua franca’’ (un grai comun care unifică diferite popoare) în mari părți ale continentului european. În plus, se află pe locul zece ca una dintre limbile majore ale lumii. 

6. Este foarte des folosită în mediul online

Nici măcar nu trebuie să cunoști cele 100 de milioane de oameni din lume care vorbesc această limbă. Poți face acest lucru din confortul propriei case! Cunoașterea acestei limbi îți oferă acces la alte 15 milioane de site-uri web.

7. Sunt peste tot

Dacă ai călătorit în străinătate, probabil că ai asistat direct la acest fenomen. Cetăţenii acestei țări sunt unii dintre cei mai neobosiți călători ai lumii. Cu aproape șase săptămâni de concediu anual și o mulțime de venituri disponibile, îi vei întâlni pe tot globul. De fapt, germanii sunt deținători de recorduri în ceea ce privește banii cheltuiți pentru călătoriile internaționale.

8. Cultura Germaniei face parte din patrimoniul mondial
Deși cetățenii acestei țări au reputația de a fi analitici și îndrăgostiți de logică, lumea vorbitoare a acestei limbi a produs, de asemenea, unele dintre cele mai mari nume literare, muzicale, artistice și filosofice din istoria omenirii. Este limbajul celebrelor lucrări scrise ale lui Goethe, Kafka, Brecht și Mann. A fost folosită de compozitori precum Mozart, Bach, Schubert, Beethoven și Wagner.

Alege cursurile Lingua Transcript!

Caută

Articole recente

Distribuie:

Abonează-te la newsletter